Sinds 1997 de computerzaak van Ridderkerk voor bedrijven en particulieren

Menu

Glasvezel in Ridderkerk

Begin juli is huis aan huis de glasvezelkrant verspreid met de bedoeling de interesse te peilen voor de aanleg van een glasvezel
netwerk in Ridderkerk.

Compoint is voorstander van de aanleg van glasvezelkabel bij alle huishoudens in Ridderkerk.
Bij voldoende aanmelding is de aanleg en aansluiting geheel gratis. Bij te weinig aanmelding (minder dan 40%) gaat de aanleg niet door.

Waarom is Compoint voorstander van glasvezel?
Glasvezel is een toekomstbestendig medium voor vrijwel onbeperkte hoeveelheden datatransport.
De ‘good old’ koperen kabel (van KPN en Ziggo) is na decennia niet meer in staat de nieuwe ontwikkelingen bij te houden.
Gevolg is overbelasting, waardoor opstoppingen en storingen ontstaan. Vanuit technisch oogpunt is de ‘good old’ koperkabel een fossiel geworden en wordt deze met kunst- en vliegwerk door KPN en Ziggo in bedrijf gehouden. Deze twee bedrijven hebben commercieel geen enkele interesse om tientallen miljoenen te investeren in aanleg van glasvezel tot in uw huis, simpelweg omdat ze de tarieven niet kunnen verhogen en men dus geen zware investeringen zonder rendement willen maken.

 

Milieu
Behalve de gebruiksvoordelen is glasvezel een veilig en zeer milieuvriendelijk alternatief. Koper wordt schaars en verbruikt veel electriciteit. Bij glasvezel gaat er geen stroom door de kabel, maar een lichtbundel. Veilig, snel en energiezuinig.

Stel je het eens voor:
Nooit meer schokkerig en blokkerig beeld!
Geen last van blikseminslag, geen last bij een kabelbreuk (door ring-aanleg).
Geen lange wachttijden om een internetpagina te laden…
en dat voor dezelfde prijs als u nu betaalt!

Stilstand is achteruitgang
Er zijn talloze voorbeelden te noemen van technische ontwikkelingen, waarvan men in het begin vond, dat ze nutteloos waren. Logisch, men was gewend aan de situatie en wist niet beter.
Voorbeelden:
– Opkomst van het internet
– Mobiele telefonie
– Autonavigatie
Zou u nu nog zonder willen?

Niet elke ontwikkeling is een verbetering, maar er komt zeker een tijd, dat we niet meer zonder een snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk kunnen.
Denk ook aan komende generaties: ‘Regeren is vooruitzien’.

 is het bedrijf dat, gesteund door investeerders, wel mogelijkheden ziet in de aanleg van een nieuwe infrastructuur, waar we weer decennia mee vooruit kunnen.
Zij leggen, bij voldoende animo, het glasvezelnetwerk kosteloos aan (ook in de buitengebieden) en verhuren de capaciteit aan diverse providers. (Vergelijkbaar met Stedin, die haar elektriciteitsnetwerk openstelt voor de diverse energiebedrijven).

Snel internet is niet alleen belangrijk voor het binnenhalen van bestanden op uw pc,
Ook de digitale televisie heeft internet nodig, de ontwikkeling van de moderne TV gaat maar door.
Steeds meer huishoudens maken gebruik van (meerdere) telefoons, tablets, IoT (Internet of Things), ‘slimme’ apparatuur en camerabewaking,
Daar is heel veel dataverkeer voor nodig, in de toekomst steeds meer. 
Het gaat dus niet alleen om hoge snelheden, de voordelen van glasvezel zijn o.a. ook meer stabiliteit van de verbinding, ongevoelig voor invloeden van buitenaf, zoals kabelbreuk of blikseminslag.

Er komen meer mogelijkheden in de toekomst, zoals online face-to-face spreekuur met uw arts, op afstand monitoring van (medische) apparatuur en bijvoorbeeld Kerk-TV: niet alleen de dienst van uw eigen kerk hóren, maar thuis op uw eigen tv of computer zíen in perfecte beeldkwaliteit, alsof u er zelf bij bent!
Geweldig wanneer u niet uit huis kunt, maar er toch graag bij wilt zijn.

Straks allemaal mogelijk met glasvezel.

Kies voor de toekomst, meld u aan!
Kiezen voor glasvezel betekent toegang voor 4-5 nieuwe aanbieders, als consument bent u daar bij gebaat.
Voor ons is concurrentie ook een argument: wij hebben momenteel slechts 2 aanbieders: Ziggo via de redelijk snelle coaxkabel of KPN (met de diverse aanbieders) via de trage telefoonkabel .

Compoint adviseert: Nu inschrijven!
Indien u nu besluit voor aanmelding (inschrijven kan ook in onze winkel) is de aanleg  en aansluiting tot in uw huis gratis.
Besluit u pas na de aanleg van het netwerk in te stappen kunnen de aansluitkosten oplopen tot enkele honderden euro’s.
Wacht dus niet op anderen, maar kom vóór eind december bij Compoint inschrijven!
Doctor Colijnstraat 22 (oude marktplein)

U kunt  zich ook direct inschrijven bij één van de onderstaande providers.
Klik hiervoor op het logo van de door u gewenste 
aanbieder:

 

 

 

Share